Skeetendo

’Cause all games were better on the GBC

You are not logged in.

#1 2015-11-22 20:58:41

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 68/81
Website

Pointer

The offset is 98bf0, what is the 3 byte pointer ? I cant get it


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#2 2015-11-22 21:03:34

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,182/3,471

Re: Pointer

Some people will tell you to use a formula and figure it out by hand. That's great and all if people want to do that, but it's tedious and time consuming and nobody actually does it that way for normal use.

Just type the offset in pointerberechner and it will give you the pointer. I want to say there is still a download for that around here, but it might be down now. If you can't find a thread for it, I'll post it here for you.

Offline

#3 2015-11-22 23:05:59

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 69/81
Website

Re: Pointer

I need thats tool, now. Can u upload it, now ? And can u upload Melash Tileset Editor ? Cause i want to change tileset and titlescreen, the problem on my titlescreen is "I dont Know 3 byte pointer of the offset"


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#4 2015-11-22 23:13:12

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,183/3,471

Offline

#5 2015-11-23 08:41:54

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 70/81
Website

Re: Pointer

Can u build my hack into jar ?
I cant run my hack in my java phone.
This is the link
My Hack

Last edited by LeaderKoko (2015-11-23 08:43:07)


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#6 2015-11-23 17:13:23

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,185/3,471

Re: Pointer

No, but you can. Just google "Meboy builder" and run it.

Offline

#7 2015-11-24 10:42:48

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 72/81
Website

Re: Pointer

When i play it in my java phone, i have error message. It is strange, all i'm know is, i change Saffron City Have 22 Warp in Goldmap. How to fix it ?
And How to add new Type ? likes ur hack, u add Fairy type.
And how to add Evolution Stone (with how to change Not able into Able) ?
Sorry if i makes u feel hard


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#8 2015-11-24 16:26:31

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,186/3,471

Re: Pointer

Meboy is a terrible emulator. It is extremely buggy and crashes with roms that have nothing wrong with them. That's why I don't release Christmas as a jar -- even though it works in every other emulator  (and actual hardware) it doesn't run on meboy. Your hack probably does something that meboy didn't handle properly. Try it on a real emulator  (like bgb or vba on your computer) and see if it works there.

I didn't add Fairy type to a Gold hack, that was someone else. I did add it to Red++, but that is completely unrelated to doing it in Gold. I know Coolboyman wrote a tutorial about types over on PokeCommunity, I'll see if I can find the link when I'm on my computer.

Adding an evolution stone is easy. Just edit one of the Teru-Sama items to have the same use options and script pointer as one of the other stones, change its name to be whatever you want, and tell a Pokémon to evolve with it in their evolution data.

As for Able/Not Able, that will show up automatically. it only needs fixing in Eevee's case because the game only checks the first 3 evolution entries when showing Able or Not Able. Pretty sure Miksy explained how to fix that in a thread here already.

Offline

#9 2015-11-24 16:51:38

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 75/81
Website

Re: Pointer

I hope like that ! But, my friends and other people give me wishes, i have to make my hack never have error in java phone. Cause, they're java user. And, about pokecommunity, i have limited internet data, btw pokecommunity always eating big internet data. Can u make it very easy ?


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#10 2015-11-24 16:56:56

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,187/3,471

Re: Pointer

Well, since I don't have a way to test .jar versions of hacks, there isn't really anything I can do to help you with that.

As for PokeCommunity, I'll see what I can do.

Also, there is a patch around somewhere that just adds Fairy Type to Gold and does nothing else, so you could look for that if all you are wanting is Fairy Type, not new made-up types.




EDIT: Here is a link to the Fairy-Type Patch.

https://www.dropbox.com/s/5livugyczbwyr … e.rar?dl=0

Last edited by Mateo (2015-11-24 16:58:47)

Offline

#11 2015-11-24 17:00:51

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 76/81
Website

Re: Pointer

Give screenshot of ur explained


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#12 2015-11-24 17:08:36

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,189/3,471

Re: Pointer

Why do you need a screenshot, I posted the patch that adds Fairy Type, all you have to do is patch it to your rom like you would any IPS patch?

Offline

#13 2015-11-24 17:26:31

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 78/81
Website

Re: Pointer

How to patch it ? I'm beginner hacker, not only Patching, i dont know everything


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#14 2015-11-24 17:45:00

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,191/3,471

Re: Pointer

Download Lunar IPS or any other IPS Patching utility and use that to apply the patch.

Offline

#15 2015-11-25 08:47:05

LeaderKoko
Member
From: Majalengka-West Java,Indonesia
Registered: 2015-09-28
Post 81/81
Website

Re: Pointer

Okay, its work !
Hey,in other day u said, if i m wanna change tileset, i have to made my tileset have same resolution with ur uploaded images. That's image resolution is 128x96, and when i inserting the tileset, its cropped, my tileset is cropped in resolution 128x48. What i can do to make my tileset inserted in full resolution ?
And, can u upload ur Christmast Tileset ? Cause, my Hack has One city Named "Snowbelle City" and the city condition is always Snowy.


Find Me In Facebook
Koko Robert
I Was Hacking
|GOLD| Pokemon Jewel Version

Offline

#16 2015-11-25 14:24:19

Mateo
Member
From: The Sims 4
Registered: 2009-11-25
Post 3,192/3,471

Re: Pointer

The tiles I made for Christmas should be in the devamp/custom graphics thread, but not setup to be inserted as they are (just a ton of tiles, you would need to make a tileset out of the ones you want). And to use the large size like I did in Christmas, you will need to install Tauwasser's Ex Tileset patch.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB