Skeetendo

’Cause all games were better on the GBC

You are not logged in.

#1 2013-11-14 12:24:45

Hackford
New member
From: Red Spot, Jupiter
Registered: 2013-11-09
Post 1/3
Website

Editing Gamefreak Intro Logo

I am new to hacking. Well, I am beginning from the very start and with the basics, I just simply want to know that can the Gamefreak logo, which appears on the starting of the game is editable or not. I want to replace that one, with the one which is actually my avatar! I tried searching for the bits in TLP, and had a hard time finding that. But seems no success has been achieved by me till now. Please help! Any help will be deeply apreciated!


Games are born to be hacked!

Offline

#2 2013-11-14 12:28:31

Miksy91
Member
Registered: 2010-10-16
Post 1,974/2,308

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

If I remember right, the logo is in 1BPP format. You've gotta look using that.

P.S
It's probably close "GAMEFREAK PRESENTS" graphics.

Offline

#3 2013-11-14 12:40:43

Hackford
New member
From: Red Spot, Jupiter
Registered: 2013-11-09
Post 2/3
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Yep! I'll recreate my image with 1BPP (well, i have never heard about it, neither I guess have used) format, but could be more specific. In the sense, could you tell me the offset, where this image data is stored?


Games are born to be hacked!

Offline

#4 2013-11-14 12:44:14

Miksy91
Member
Registered: 2010-10-16
Post 1,975/2,308

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

I don't really remember - TLP can show the graphics in different formats so go and switch from 2BPP mode to 1BPP and see how it looks like.

I could help out later, maybe tomorrow, if you need it.

Offline

#5 2013-11-14 12:54:13

Hackford
New member
From: Red Spot, Jupiter
Registered: 2013-11-09
Post 3/3
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Thanks Miksy! I will be waiting for your reply tomorrow.


Games are born to be hacked!

Offline

#6 2013-11-14 13:29:16

RaltVus
Member
From: Twinleaf Town (Sinnoh)
Registered: 2013-06-28
Post 368/548
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Is E4B80 and Mateo already edited it and Freako.
Ps: is 1BPP.
Edit: if you could, tell me how ok?

Last edited by RaltVus (2013-11-14 13:31:01)


RaltVus is back.

I'm not hacking in the moment, but i always had ideas to give. Just ask me if you want.

MY FACEBOOK

Offline

#7 2013-11-14 15:37:46

Kumar
Member
From: UNOVA
Registered: 2013-03-18
Post 178/383
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

as you can see i changed it in my hack
open tlp and press ctrl+g
and type this
e4000
now u can see nintendo there.

Offline

#8 2013-11-14 15:45:58

RaltVus
Member
From: Twinleaf Town (Sinnoh)
Registered: 2013-06-28
Post 369/548
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

@Kumar
He want to change the Gamefreak
Presents logo


RaltVus is back.

I'm not hacking in the moment, but i always had ideas to give. Just ask me if you want.

MY FACEBOOK

Offline

#9 2013-11-14 15:50:33

ShaneM
Member
From: United States (USA)
Registered: 2013-03-11
Post 233/287
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

In BGB, right-click, go to VRAM viewer, see what bank the logo is in. If it's, say bank 10, do 10*4000. That is the offset of the tiles, use YY-CHR, or another GFX editor and edit it.

EDIT: I FIND IT HILARIOUS THAT NOBODY EVEN MENTIONS WHAT VERSION WE'RE TALKING ABOUT HERE.

THIS IS FROM MY ENGLISH GREEN; IT'S AN EXAMPLE.

bgb00003_zps192d0c3d.png

Last edited by ShaneM (2013-11-14 16:07:13)


I'm back. I'll try not to get as frustrated with stupid questions. People on my naughty list:

*Pokemon_Master
*Noizy
*lipun
*Spambots

Offline

#10 2013-11-14 15:54:25

RaltVus
Member
From: Twinleaf Town (Sinnoh)
Registered: 2013-06-28
Post 370/548
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

@ShaneM
Yes, but Mateo said to me that isn't too easy to do that.
Myself, i try to change Game Freak to RaltVus and show "Ralt Vutas" (irc 10x).
He said that we have to repoint i think.


RaltVus is back.

I'm not hacking in the moment, but i always had ideas to give. Just ask me if you want.

MY FACEBOOK

Offline

#11 2013-11-14 15:57:31

ShaneM
Member
From: United States (USA)
Registered: 2013-03-11
Post 234/287
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

RE-READ MY LAST POST, RALTVUS.

It's easy. I also added the word "PRESENTS", there. If there isn't space there, then you just need to create a custom call to the new tiles. You can add a call by using BGB debugger, or a hex editor.

Last edited by ShaneM (2013-11-14 17:21:15)


I'm back. I'll try not to get as frustrated with stupid questions. People on my naughty list:

*Pokemon_Master
*Noizy
*lipun
*Spambots

Offline

#12 2013-11-14 16:00:42

RaltVus
Member
From: Twinleaf Town (Sinnoh)
Registered: 2013-06-28
Post 371/548
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

@ShaneM
I'm in a phone, and it's slowly, the sites only update now, i read, and i think he is talkin' about Gold/Silver.


RaltVus is back.

I'm not hacking in the moment, but i always had ideas to give. Just ask me if you want.

MY FACEBOOK

Offline

#13 2013-11-14 16:01:24

ShaneM
Member
From: United States (USA)
Registered: 2013-03-11
Post 235/287
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Same concept.


I'm back. I'll try not to get as frustrated with stupid questions. People on my naughty list:

*Pokemon_Master
*Noizy
*lipun
*Spambots

Offline

#14 2013-11-14 17:35:49

Pokemon_Master
Member
From: emuNAND
Registered: 2013-05-18
Post 666/947
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Kumar wrote:

as you can see i changed it in my hack
open tlp and press ctrl+g
and type this
e4000
now u can see nintendo there.

Thanks. Do you also know the Offsets of of the Gamefreak logo both at the credits&title screen. Please help.

Offline

#15 2013-11-14 17:44:22

RaltVus
Member
From: Twinleaf Town (Sinnoh)
Registered: 2013-06-28
Post 374/548
Website

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

@Pokemon_Master
I already wrote it here

Game Freak before the intro
E4B80 1BPP

Last edited by RaltVus (2013-11-14 17:45:07)


RaltVus is back.

I'm not hacking in the moment, but i always had ideas to give. Just ask me if you want.

MY FACEBOOK

Offline

#16 2013-11-14 19:41:42

Miksy91
Member
Registered: 2010-10-16
Post 1,977/2,308

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

Hackford wrote:

Thanks Miksy! I will be waiting for your reply tomorrow.

Try checking close to address 0xE4000+, it's probably there.
That "+" mark there means like 0xE4000-0xE5000.

Last edited by Miksy91 (2013-11-14 19:43:04)

Offline

#17 2015-07-23 21:22:04

WAFFAHOUSE
Member
Registered: 2015-07-23
Post 14/27

Re: Editing Gamefreak Intro Logo

man I wish one of you guys would "take me under your wing" lol and teach me your gen1 hacking ways!!!! I need help guys! I dunno where to start!

waffa

Offline

Board footer

Powered by FluxBB